Keresés

Bejelentkezés

Elfelejtettem a jelszót

Először vagyok itt, regisztrálni szeretnék

Hogyan törődjünk helyesen a funkciós fehérneművel?

Funkciós fehérneműnek a sporthoz való fehérneműt nevezzük, amely hőszabályozó tulajdonságokkal rendelkezik. Speciálisan kezelt szálakból áll, amelyek a nedvességet (izzadságot) a bőrfelületről a belső rétegekbe, valamint kívülre vezetik. Úgy készültek, hogy tömegük kicsi legyen, könnyen karbantarthatóak, gyorsan száradóak legyenek, és hogy ne okozzanak allergiás reakciókat.

Műszálakból vagy természetes szálakból készülnek. A műszálak közé tartozik: a polipropilén és a poliészter. A természetes szálakhoz tartozik a merinó. Sok szempontból felülmúlja a műszálas termékeket: nedvesen is melegen tart, öntisztító hatású, erősebben ellenáll a kellemetlen szagoknak és az UV-sugárzásnak.

Kínálatunkban találhat funkciós fehérneműt férfiaknak, funkciós fehérneműt nőknek, részben merinószálas fehérneműt, sportmelltartókat, funkciós pólókat, funkciós alsókat (fitnesz- vagy termoöltözetként is jelölve lehet).  Ezeket a fehérneműket a Brubeck és a Winner gyártók forgalmazzák többek között. 

Mosás

A funkciós fehérneműben tartósan megtapadnak a só mikrorészecskéi, amelyek eltömíthetik a fehérnemű pórusait. Ezért fontos, hogy a funkciós fehérnemű mosásakor speciálisan kialakított mosószereket használjunk. Mindig fontos, hogy megismerjük a címkén megjelölt javasolt mosási módot. Többnyire mosógépben moshatóak 40°C-ig. Válasszon kíméletes mosóprogramot vagy sportprogramot. Semmiféleképpen ne használjon öblítőt, ugyanis a szálak visszafordíthatatlanul megsérülhetnek (vigyázzon az öblítőt tartalmazó mosószerekkel is). Mindig kifordítva mossa a fehérneműt. Pamuttermékek esetében pamut mosására javasolt mosószert használjon. Az alsóneműt textilzacskóban is moshatja a kíméletes tisztítás érdekében.

Szárítás és vasalás

Nem ajánlatos szárítógépben szárítani. A fehérnemű magától nagyon könnyen szárad, tehát semmiféle hátrányról nincs szó. A vasalás néhány termék esetében lehetséges - járjon el a gyártó javaslatai szerint.

   Vaše Jarka z ELEGANT.cz