Keresés

Bejelentkezés

Elfelejtettem a jelszót

Először vagyok itt, regisztrálni szeretnék

Az elveszett melltartó

Azóta, hogy gyerekeim vannak, szinte napirenden van mindenféle dolog keresése. A gyakorlatban ez körülbelül így néz ki: „Anya, nem találom a kitűzőmet.” Általában ezt válaszolom: „Szaladj, keresd meg magad, nézd meg a fiókban.” Drága gyermekem általában egy percen belül könnyekkel a szemében jelenik meg, és nyafogva mondja: „Nincs ott. Nem tudom megtalálni.”  Az ilyen eset ráadásul többnyire akkor zajlik le, mikor öt perce már az óvodába kellene tartanunk. A titok nyitja, hogy a keresés mindig bizonyos stílusban zajlik le - szememmel rápillantok a fiók elülső részére (!) anélkül, hogy a tárgyak alá kukkantsak (!) vagy bárhová máshová (!). A bennfentesek szerint mindenütt egyformán alkalmazott folyamatról van szó. Végül első pillantásra megtalálom az elkóborolt tárgyat.

Így történt, hogy nemrégiben elveszett a melltartóm. Azt hiszem, minden nő igazat ad nekem, hogy a hőn szeretett, testszínű, finom melltartó elvesztése nem nagy öröm. Szinte mindenütt bekerestem. Végül még (az állandóan teli) vasalásra váró ruhákat tartalmazó kosarat is átkutattam. A melltartó persze nem lett meg. Ma jutott eszembe, hogy hátha egyszerűen a mosógép kebelezte be, mint a néhány tucatnyi zoknit, amik párját régóta hiányolom azzal a reménnyel, hátha előkerülnek egyszer. Nem kerülnek elő - ezt mindenki tudja... De az is meglehet, hogy a szárítókötélről szaggatta le a szél, és a lakótelep pázsitján landolt, ahol egy pajkos hangulatban levő kutya széttépte, vagy egy dühös nyugdíjas néni dobta a szeméttárolóba, de az is meglehet, hogy egy fiatal férfi tartotta meg trófeának. Ezt azonban már valószínűleg soha nem tudom meg.


Mindenesetre további öt melltartóm van otthon. Mindet nálunk, az Alotexben szereztem be. Mindet az öltözetem színétől vagy a ruhadekoltázs alakjától függően hordom, de a hangulatom szerint is válogatok. Nagyon gyakran viselem a Mat márkájú Carmela melltartót, ugyanis 70 C méretemmel is istenien nézek ki benne. Ugyan nem push up melltartó, így kezdetben nem hittem benne, de végül rájöttem, hogy sokkal kényelmesebb. Lehet, hogy az elveszett melltartót helyett az Eldar márkájú, testszínű Clara melltartót választom, ki tudja :-).