Keresés

Bejelentkezés

Elfelejtettem a jelszót

Először vagyok itt, regisztrálni szeretnék

Fürdőköpenyt keres a medencéhez? Válasszon jó nedvszívóképességű köntöst

Nem minden fürdőköpeny egyforma. Lehet egy könnyű neglizsé, köntös, fürdés utáni fürdőköpeny, vagy akár felöltőszerű köpeny. A kiválasztásakor leginkább az érdekel minket, milyen a nedvszívóképessége.A neglizsé vagy a bolyhos fürdőköpeny nem éppen felel meg fürdés után

Fürdés után a felesleges víz felszívására nem minden fürdőköpeny felel meg. A hosszú szálakkal borított, vagy ha úgy tetszik - a bolyhos, poliészterből készült, műszálas fürdőköpenyek remek darabok a TV előtti lustálkodáshoz és minden fázós egyén gyors felmelegedéséhez, de a felesleges vízzel nem igazán tud mit kezdeni.

A könnyű, szatén- vagy viszkózszövetből készült neglizsé nagyon stílusos és elegáns viselet. Fürdés után azonban inkább kerülje, hiszen lassan szárad, és a víz csúnya foltokat hozhat létre az anyagon. Ezek a köntösök csábos szetteket alkothatnak pizsamával vagy hálóinggel.

A legnépszerűbb fürdőköpeny? A nedvszívó fürdőköpeny

Minden nő, férfi és gyermek alapruhatárába tartoznia kellene egy minőségi, nedvszívó fürdőköpenynek. Kellemesebbé teszi a fürdés utáni pillanatokat, ráadásul kellemesen melegítő hatású. Megfelel hotelbe, masszázs vagy szauna után, esetleg mint fürdőköpeny a medence mellé vagy a vízpartra. Frottírból, velúrból vagy klasszikus pamutból gyártott.

Mivel kell rendelkeznie a megfelelő fürdőköpenynek?

  • kapucnival a haj gyorsabb száradása érdekében
  • övvel vagy cipzárral a kényelmes viselet érdekében
  • hosszú ujjakkal, melyek melegítenek és felszívják a nedvességet
  • melegítő tulajdonságokkal az egész éves használatért
  • jó nedvszívóképességgel, gyorsan száradó és nem irritáló anyaggal

frottír fürdőköpeny rendelkezik a legkiválóbb nedvszívóképességgel

Fürdés utáni fürdőköpenyként a frottírból készült darabok felelnek meg igazán. A szövet egy jó nedvszívóképességű törülközőre emlékeztet, apró hurkokkal rendelkezik a színén és a fonákján is. Tiszta pamut- vagy bambuszanyagból készül, esetleg poliészter vagy viszkóz hozzáadásával. Amennyiben a meztelen testén viseli, tartsa szem előtt, nem fogja-e zavarni a hímzése. A fürdőköpenyek a felhasznált pamut grammsúlyában is különbözhetnek.

velúr fürdőköpeny kényezteti az Ön bőrét

Amennyiben a frottírt nem kedveli különösebben, válassza inkább a puha velúrt, amely a színén finom bársony hatását kelti, és rövid szálakkal borított. Különböző grammsúlyú pamutból készül.

pamut fürdőköpeny nem foglal sok helyet a poggyászában

Sokan nem mondanának le a tisztán pamutból, az ún. trikóanyagból készült fürdőköpenyről. Helytakarékos, könnyű, kellemes tapintású. Előnye, hogy rengeteg vidám, sokszínű és különféle mintájú darabokkal áll rendelkezésre.