Keresés

Bejelentkezés

Elfelejtettem a jelszót

Először vagyok itt, regisztrálni szeretnék

Mi a pamut, és hogyan törődjünk a pamutruházattal?

A pamut egyike a legnépszerűbb anyagoknak az emberek körében. Miért? Mert különleges tulajdonságai vannak. Természetes anyag, amely 90%-ban cellulózból áll. Strapabíró és kellemes tapintású. Olvassa el, milyenek a pamut összes tulajdonságai, és mit rejt még magában.

Přírodní bavlna
Természetes pamut
Bavlněné oblečení je kvalitní
A pamutruházat kiváló minőségű

A pamut tulajdonságai biztosan felkeltik figyelmét

A pamut a Gossypium növények nemzetségének magjaiból készül, amelyet gyapotként is ismerhet. A világon 67 ilyen növényfélét találhatunk. A legkiválóbb minőségű anyag az amerikai gyapotból készül. Tekintse meg, melyek a pamut fő jellegzetességei:

  • Légáteresztő és nagyon strapabíró.
  • Jól beszívja a nedvességet.
  • Nagyszerű szigetelő tulajdonságai vannak.
  • Finom tapintású.
  • Megfelel érzékeny bőrű, allergiában szenvedő és atópiás bőrű személyeknek is.

Mit gyártanak pamutból?

A nedvszívó képessége miatt a pamutot törölközők, fürdőlepedők és konyharuhák gyártására használják. Kedvelt anyag az ágyneműhuzat esetében is. Leggyakrabban azonban alsónemű és éjszakai fehérnemű készítéséhez használatos, mint a pizsamák, hálóingek és fürdőköpenyek. Az egészségügyben is megtalálható sebészeti varrócérnák és kötszerek formájában.

Načítám
Načítám
Načítám

Törődjön a pamutruházattal, hogy hosszú élettartamú legyen

Azon töri a fejét, hogy nem megy-e tönkre a pamutruházat a mosógépben? Nagyszerű hírünk van az Ön számára. A pamutruházat rendkívül strapabíró, akár 40 °C-on is moshatja. Ráadásul akár 110 °C-on vasalható, ezért az öltözéke nemcsak tiszta, de szép sima is marad. Ha a ruházaton nyomott minta található, kifordítva javasoljuk mosni.

Miért kevernek gyakran a pamuthoz egyéb anyagokat?

A tiszta pamut kevésé rugalmas, ezért az anyag gyűrődhet. A gyártók emiatt gyakran kevernek a pamuthoz elasztánt, aminek hála a ruházat a pamut és elasztán jegyeit is magán viseli. Légáteresztő, puha és rugalmas lesz, nem fog annyira gyűrődni.

Načítám